Disciplines

Hieronder vind je een uitleg van alles disciplines. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één van deze disciplines? Kom dan gerust eens meekijken. Je kunt 2 proeflessen meedoen om te kijken of het je bevalt.

Alle lessen worden momenteel gegeven in Sportbedrijf Tijenraan Raalte.

Tijden en zalen staan onder de disciplines genoteerd

Gymnastiek en Recreatief turnen

Dinsdag Zaal 2c

16:00-17:00 Basisschoolgroep: 3&4 (6-7 jaar)

17:00-18:00 Basisschoolgroep: 5&6 (8-9 jaar)

18:00-19:00 Basisschoolgroep: Groep 7&8 en voortgezet onderwijs (9+ jaar)

Selectie turnen

Vrijdag Zaal 2c 16:00-19:00 (alle leeftijden)

Gymnastiek / recreatief turnen

Tijdens de gymnastiek/turnlessen wordt er aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van het turnen. Voorbeelden hiervan zijn de balk, brug, sprong en de lange mat. Door deze variatie in onderdelen zijn de lessen nooit hetzelfde. Het plezier staat voorop! Samen met de leden zorgen we ervoor dat de lessen leuk zijn en iedereen het naar zijn/haar zin heeft.

Alle gymnastiek/turngroepen hebben één uur per week les. De les begint vaak met een spel of met een oefening op één van de turnonderdelen. Daarna worden de kinderen in groepjes verdeeld en gaan we aan de slag. De lessen eindigen met een kort spelletje. Er zijn verschillende niveaus, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen.

Selectieturnen

De basiselementen, zoals een koprol, handstand, radslag en bruggetje, dienen (zoals het woord aangeeft) als basis voor andere oefeningen. Alle elementen beginnen met een goede vormspanning. Welke spieren moet je wanneer aanspannen om een element te kunnen maken? Om deze belangrijke vaardigheden te verbeteren en het niveau te verhogen wordt deze extra les aangeboden voor kinderen die al bij onze vereniging zitten. Dit geldt enkel voor de discipline gymnastiek/turnen en acrogym.

Tijdens de trainingen wordt gedisciplineerd gewerkt aan de basiselementen. Daar horen ook spanningsoefeningen en krachtoefeningen bij. Er worden tussentijdse doelen gesteld die binnen een bepaalde periode behaald moeten worden. Als de turner een element niet haalt, zal er tijdens de trainingen extra geoefend worden op dát element. De doelen dienen wel behaald te worden om aan het eind van het seizoen door te stromen naar het volgende selectiejaar. Tijdens de selectiemomenten zal de turn leiding de doelen beoordelen.