Hieronder vind je een uitleg van alles disciplines. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één van deze disciplines? Kom dan gerust eens meekijken. Je kunt 2 proeflessen meedoen om te kijken of het je bevalt.
Alle lessen worden momenteel gegeven in Sportbedrijf Tijenraan Raalte.
Tijden en zalen staan onder de disciplines genoteerd
Gymnastiek en Recreatief turnen
Dinsdag Zaal 2c
16:00-17:00 Basisschoolgroep: 3&4
17:00-18:00 Basisschoolgroep: 5&6
18:00-19:00 Basisschoolgroep: Groep 7&8 en voortgezet onderwijs
Donderdag Zaal 1 16:00-17:00
Woensdag Zaal 1 09:00-10:00
Maandag en Vrijdag Zaal 2c 16:00-18:00
Gymnastiek / recreatief turnen
Tijdens de gymnastiek/turnlessen wordt er aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van het turnen. Voorbeelden hiervan zijn de balk, brug, sprong en de lange mat. Door deze variatie in onderdelen zijn de lessen nooit hetzelfde. Het plezier staat voorop! Samen met de leden zorgen we ervoor dat de lessen leuk zijn en iedereen het naar zijn/haar zin heeft.
Alle gymnastiek/turngroepen hebben één uur per week les. De les begint vaak met een spel of met een oefening op één van de turnonderdelen. Daarna worden de kinderen in groepjes verdeeld en gaan we aan de slag. De lessen eindigen met een kort spelletje. Er zijn verschillende niveaus, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen.

Gymsport 50+
Wij hebben als vereniging een leuke, fanatieke en gezellige groepen mensen. Vanuit de GALM, Groningen Actief Leef Model, is deze 50+ groep ontstaan door een toename van senioren, bewegingsarmoede en de constatering van verandering in gedrag. Deze specifieke doelgroep heeft het (her)winnen van plezier in sportieve activiteiten in relatie tot fitheid en gezondheid als doel, met het sociale aspect
Fysieke functie: bewegen om fit te worden en/of te blijven. Een sociaal recreatieve functie zodra mensen samen bewegen. Men is niet alleen bezig met het lichaam, maar beweegt ook met spelmateriaal.
Agogische functie: men leert al bewegend HOE te bewegen en WAAR hun eigen grenzen voor lichamelijk inspanning liggen. Niks moet, maar proberen doen we wel.
We beginnen met de warming-up: rondjes lopen, hard- en zacht, met variërende bewegingen van de armen en benen. We proberen verschillend spelmateriaal uit: grote- en kleine ballen, plankjes en rackets, stokken en hockey sticks. We klimmen en klauteren en lopen over banken. Ook spelen we verschillende actieve spellen. We sluiten de les gezellig af met het drinken van een kopje koffie/thee.
Tijdens de schoolvakanties zijn we vrij. Het seizoen sluiten we altijd af met een leuke activiteit. Dit varieert van een fiets- of wandeltocht tot midgetgolf of bowlen.

Ouder- en kindgym
Dit is een aanbod van de vereniging dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 1½ tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma lekker wil gymmen in een ‘echte’ gymzaal. “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zal je zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.
Voor veel ouders is de gymzaal de ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Selectieturnen
De basiselementen, zoals een koprol, handstand, radslag en bruggetje, dienen (zoals het woord aangeeft) als basis voor andere oefeningen. Alle elementen beginnen met een goede vormspanning. Welke spieren moet je wanneer aanspannen om een element te kunnen maken? Om deze belangrijke vaardigheden te verbeteren en het niveau te verhogen wordt deze extra les aangeboden voor kinderen die al bij onze vereniging zitten. Dit geldt enkel voor de discipline gymnastiek/turnen en acrogym.
Tijdens de trainingen wordt gedisciplineerd gewerkt aan de basiselementen. Daar horen ook spanningsoefeningen en krachtoefeningen bij. Er worden tussentijdse doelen gesteld die binnen een bepaalde periode behaald moeten worden. Als de turner een element niet haalt, zal er tijdens de trainingen extra geoefend worden op dát element. De doelen dienen wel behaald te worden om aan het eind van het seizoen door te stromen naar het volgende selectiejaar. Tijdens de selectiemomenten zal de turn leiding de doelen beoordelen.
